piatok 30. marca 2012

Komentár k článku: "MÁRIA KONDELOVÁ JE RIADITEĽKOU VĎAKA PODVODU"

MÁRIA KONDELOVÁ JE RIADITEĽKOU VĎAKA PODVODU
Výberové konanie bolo riaditeľke Kondelovej šité na mieru. Podmienkou bolo „pedagogické vzdelanie“ uchádzačky. Koalícia zastupiteľstva BSK rozhodla 30.04.2010 na škodu prijímateľov sociálnych služieb a na škodu kvality celého zariadenia sociálnych služieb v Rači, aj napriek búrlivej diskusii o nespôsobilosti Kondelovej zastávať funkciu riaditeľky. Mária Kondelová bola do funkcie dosadená po politickej línii goríl SDKU – KDH. Hlúposť, akou je „Supervízia“, cez ktorú sa melú státisíce eur z Bratislavskej župy k Slavomírovi Krupovi, údajne odhalila akési nedostatky Gabriely Vojtechovej. „Supervíziu“ priniesol do zákona 448 Slavomír Krupa bohvieodkiaľ. „Supervidenie“ nemá v zákone o sociálnych službách žiadny okolitý štát a nepotrebuje ho ani Slovensko. Z dôvodu, že Slavomír Krupa tak „supervidí“, devastuje za státisíce eur daňových poplatníkov sociálne služby na Slovensku, ktoré sa vďaka jeho experimentom stávajú Mengeleho zariadeniami.
"SUPERVIDIACI SUPERVÍZOR SLAVOMÍR KRUPA"
Citované: http://www.zpsraca.estranky.sk/clanky/maria-kondelova--je-riadite--kou-vdaka-podvodu.html, dňa 29. 3. 2012.
Na vyššie uvedenej webstránke je uverejnený predchádzajúci text, ku ktorému mám  tento komentár:
Autor alebo autorka textu:

  1. Spochybňuje metódu v sociálnej práci – supervíziu.
       Pritom, podľa autorov Baštecká – Goldman (2005), Bolman (1997), Carroll, M., Tholstrupová (2004), Gabura (2004), Schavel  (2010), Scherpner (1998) Mydlíková (2002), Krupa (2001), Havrdová (2008), Matoušek (2003), Rappe-Giesecke (2002), Shulman (1993), Towler (1999),  supervízia je:

        a)    odborná činnosť

        b)    metóda v sociálnej práci, ktorej cieľom je, mimo iného, zlepšenie kvality práce – sociálnych služieb

       c)    priamo alebo nepriamo metódou, ktorá sa podieľa na zvyšovaní kvality v sociálnych službách a je  neoddeliteľnou súčasťou vysokoškolského štúdia odboru sociálna práca na všetkých fakultách v SR, v členských štátoch  EÚ a vo svete  

2. Neznámy autor/ka/ mi  pripisuje „zásluhu“  na tom, že supervízia je v zákone o sociálnych službách. Považoval by som za česť, keby tomu tak bolo.

3. Obvinenie, že devastujem státisíce eur daňových poplatníkov, je zrelé na trestné oznámenie na neznámeho páchateľa ,  je tiež vizitkou, ktorá  svedčí o charaktere, nenávisti  pisateľa.  Nepravdivé tvrdenia je možné bez problémov zistiť v účtovných dokladoch BSK.
 

4.Ako odborný garant sa plne stotožňuje z obsahom Supervíznej správy ZPS a DSS Rača  a som ju pripravený kedykoľvek opakovane obhájiť.



 Pre anonymné a politicky motivované agresívne   útoky je príznačné, že spôsobujú stratu reálne vidieť. Preto potom s ľahkosťou dochádza k spochybneniu  výsledkov dlhodobého, vedeckého výskumu a následne  k použitiu  krátkodobého, účelového   klamstva ako „overenej metódy“ na presadenie osobných, parciálnych cieľov.  

Slavomír Krupa
V Bratislave 29. 03. 2012  

2 komentáre:

  1. "Vedecký výskum" - t.j. prachy prachy prachy - začal v roku 1991 založením Rady. :-)) a vtedy, keď sa Slavomír Krupa stal za KDH námestníkom ministerku Wolekovej
    a svoj boom mal v roku 2005, keď Radičová začala "naprávať chyby".
    Odvtedy robí Slavomír Krupa "supervíziu" nad našimi peniazmi.
    Aby som zľahčil supervízorovi spomínanú žalobu, posielam mu s príspevkom aj IP adresu.
    Rád prispejem k reklame Tretieho sektora. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nižšie uvedený článok je potvrdením snahy sprivatizovať sociálne služby končiacou SDKÚ-DS, ktorá má v moci ešte rok Bratislavskú župu. My nie sme DSS Slatinka /4 km od Lučenca/, toto je Bratislava, hlavné mesto s najväčším počtom obyvateľov v SR. Rade pre poradenstvo v sociálnej práci a pánovi Krupovi dôchodcovia zo všetkých Bratislavských zariadení oznamujú, že s jeho fantazmagóriami nesúhlasia a o pomoc proti takýmto privatizačným aktivitám sociálnych služieb požiadajú súčasnú vládu. My dôstojne žijeme aj vo veľkokapacitnom zariadení, ktoré sme si sami dobudovali!

    OdpovedaťOdstrániť